Nieuws

Werkgeverschap

20 augustus 2024

Vinden, binden en boeien

Om onze continuïteit te borgen is onze continue focus om medewerkers te vinden, te binden en te boeien. We investeren in de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers met opleidingen, trainingen, mentoring en coaching. We geven doorlopend aandacht aan de geestelijke en fysieke vitaliteit van medewerkers, variërend van een SyncFit sportdag tot de SyncFit intranet pagina waar alle initiatieven over dit onderwerp terug te vinden zijn. Maatschappelijke thema’s als geldzorgen door hogere energieprijzen en een lagere geestelijke vitaliteit na Corona zijn bespreekbaar gemaakt. Syncasso biedt de helpende hand om gezamenlijk oplossingen te vinden en hulp te bieden.

SyncSlim en SyncFit werken

Hoe we werken is veranderd. Binnen Syncasso geven we daar gezamenlijk vorm aan. We noemen dit SyncSlim werken. Medewerkers worden geholpen om een goede werk privé balans te vinden door training aan te bieden en ruimte te geven voor maatwerkafspraken. Flexibele werktijden, zorgverlof en thuiswerkmogelijkheden zijn bij ons standaard. Hierdoor heeft ons team de ruimte om werk en privé optimaal te combineren. Dag- en weekstarts gebruiken we om gezamenlijk de werkzaamheden te verdelen, maar ook om te reflecteren en continu processen te verbeteren. ‘SyncSlim werken’ wordt door ons team hoog gewaardeerd.

Ons SyncFit programma richt zich op geestelijke en lichamelijke vitaliteit van onze collega’s en biedt tools om de verhouding werk/privé in balans te houden. In 2023 heeft dit programma verder vorm gekregen door de introductie van een nieuwe arbodienst, een mentale helpdesk en de SyncFit-dag. Naast de implementatie van een vitaliteitsscan, een bedrijfsfitnessplan waarmee collega’s met korting kunnen sporten en een fietsleaseplan.

Wij hechten veel waarde aan de stem van ons team. Regelmatige feedbacksessies, enquêtes en open communicatiekanalen stellen ons in staat om te luisteren naar de behoeften en ideeën van ons team. In februari 2024 hebben we een uitgebreid medewerkerstevredenheidonzoek laten uitvoeren. Syncasso als werkgever scoort in dit onderzoek een rapportcijfer van 8,1. Daar zijn we trots op!

SyncFit werken

Daarnaast realiseerden we in 2022 ook SyncFit. Dat programma start met een fysieke (thuis)werkomgeving die goed voor elkaar is. Daarvoor hebben we Ergo- en Vitaliteitscoaches die zorgen dat de werkplekken thuis ergonomisch verantwoord zijn en onze collega’s fysiek en mentaal fit blijven. Daarbij realiseren we ons dat de plezierige en inclusieve werksfeer bij Syncasso daar ook een positieve invloed op heeft. Ook het bedrijfsfitnessplan is onderdeel van SyncFit. In 2022 hebben we hier de basis voor gelegd, in Q1 van 2023 is dit verder uitgerold. Onderdeel van SyncFit is dat het voor onze collega’s mogelijk maakt om een volledig vergoede vitaliteitsscan te doen.

Plezier, Ontwikkeling en Performance (POP)

De vaste gespreksonderwerpen Plezier, Ontwikkeling en Performance geven richting aan een continue dialoog binnen alle lagen van onze organisatie. Een goede onderlinge verbinding is hiervoor essentieel. Syncasso gebruikt Dialog om de gesprekkencyclus te ondersteunen en goede afspraken te maken over Prestaties, Ontwikkeling en Plezier.

In de POP-gespreken maken we maatwerkafspraken over de prestaties en welke bijdrage die leveren aan de teamdoelstellingen. Daarnaast bespreken we hoe collega’s zich verder kunnen en willen ontwikkelen. Daarvoor bieden we een uitgebreid pakket aan opleidingen, trainingen en e-learnings.

We hechten veel belang aan een open sfeer waarin feedback gewaardeerd wordt om resultaten én werkplezier te verbeteren. Medewerkers leveren hier proactief input voor via de beoordelingscyclus en hun bijdragen aan teamplannen, projectgroepen, intranet en interactieve workshops.

Opleidingen en trainingen

We hechten veel waarde aan de persoonlijke ontwikkeling van ons team. Daarom creëren we graag mogelijkheden om door te groeien en heeft Syncasso een eigen opleidings- en trainingsteam en een breed pakket van fysieke, hybride en online-opleidingen. Zo zijn er Care- en Incassocoaches die meeluisteren met gesprekken met debiteurklanten. Zij coachen collega’s om voor elke debiteurklant precies de goede toon en oplossingsrichting te kiezen. Via ons digitale platform kan ons team gebruikmaken van meer dan 100 opleidingen en trainingen voor hun vakmatige ontwikkeling, digitale vaardigheden, ontwikkeling van competenties, persoonlijk leiderschap en welzijn. Daar bovenop moedigen we ons team ook aan om kennis te zoeken en te delen binnen de organisatie, maar zeker ook daarbuiten. Het draagt bij aan ons eigen groeipad, dat van de organisatie en dat van de branche.

Inclusie en diversiteit

Bij Syncasso staat de mens centraal. We zijn ons ervan bewust dat iedereen uniek is en dat de verschillen tussen mensen onze organisatie sterker maken en een betere invulling geven aan de waarden en doelen die we nastreven. Onderliggend daaraan is onze overtuiging dat gelijke kansen voor iedereen, respect voor ieder individu en het omarmen van verschillen een bron is voor continu verbeteren en innovatie. We geloven dat door inclusiever en diverser te zijn, we debiteurklanten beter kunnen begrijpen en ondersteunen.

Onze visie op inclusie en diversiteit richt op een aantal kernprincipes:

  • Inclusieve- en veilige werkomgeving: We streven naar een veilige werkomgeving waar alle medewerkers ongeacht hun achtergrond, leeftijd, levensfase, geslacht en geaardheid zich geselecteerd en gewaardeerd voelen.
  • Diversiteitsbeleid: Bij het aantrekken van nieuw talent en het doorstromen van medewerkers binnen de organisatie wordt diversiteit nagestreefd. Dit geldt voor alle niveaus van de organisatie.
  • Leiderschap, training en bewustwording: Onderdeel van leiderschapsontwikkeling is het onderkennen, bewustwording creëren op belang, ontwikkelen en onderhouden van een inclusieve werkomgeving en ons diversiteitsbeleid door onder andere voorbeeldgedrag. Met training blijven we ons bewust van de waarde van diversiteit en inclusie.

De samenstelling van ons personeelsbestand vormt een afspiegeling van de diversiteit van de maatschappij. Eind 2023 was de verdeling mannen/vrouwen bij Syncasso 37% versus 63%. De gemiddelde leeftijd van de mannen was 46 jaar, van de vrouwen 41 jaar. 38% van de medewerkers is jonger dan veertig jaar, 62% ouder dan 40 jaar.

Lees ons Care-verslag
Feedback