Nieuws

Syncasso ondertekent Afsprakenkader Sociaal Incasseren

25 maart 2025

Bijdrage aan een financieel gezond Nederland

Syncasso ondertekende vandaag, in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima, het Afsprakenkader Sociaal Incasseren. Dit werd gedaan tijdens een bijeenkomst georganiseerd door SchuldenLab op locatie bij Vattenfall. Door het afsprakenkader te ondertekenen committeren 28 verschillende publieke en privaten organisaties zich aan een sociale en mensgerichte aanpak in het incassotraject.

Waarom Syncasso ondertekent

“Bij Syncasso zien wij dagelijks hoe schulden grote impact hebben op mensen en hun omgeving” licht Michaël Brouwer, CEO Syncasso toe, “Duurzame incasso houdt voor ons in dat we niet alleen inzetten op het oplossen maar ook op het voorkomen van betalingsachterstanden. Het Afsprakenkader Sociaal Incasseren versterkt onze aanpak door samen met andere organisaties hier invulling aan te geven.  Door samen te werken kunnen we financiële problemen effectiever signaleren en oplossen, met oog voor de persoonlijke situatie van de klant.”

Wat betekent dit in de praktijk?

Syncasso committeert zich onder andere aan:

  1. Het tijdig aanbieden van passende betalingsregelingen;
  2. Het actief doorverwijzen naar financiële hulpverlening waar dat nodig is;
  3. Het vermijden van gerechtelijke trajecten, tenzij dit onvermijdelijk is.

Samenwerking en innovatie

Met dit Afsprakenkader werken schuldeisers, incasso- en deurwaardersorganisaties, gemeenten en maatschappelijke organisaties samen, door zich te committeren om hun incassobeleid in lijn te brengen met de uitgangspunten en ambities van sociaal incasseren. We spreken elkaar aan om ervoor te zorgen dat we deze afspraken in de praktijk naleven. Met deze stap zet Syncasso zich in om sociaal incasseren dé norm te maken en bij te dragen aan een maatschappij waarin financiële problemen tijdig worden gesignaleerd en opgelost.

Ondertekenaars van het Afsprakenkader Sociaal Incasseren:

a.s.r., ABN AMRO, Achmea Groep, Brancheorganisatie Kinderopvang, Brancheorganisatie maatschappelijke kinderopvang, Budget Energie, Elbuco, Eneco, Essent, Faircasso, Flanderijn, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam (onder voorbehoud collegebesluit 25/03), GGN, Greenchoice, ING, Nationale Nederlanden, Nederlandse Vereniging van Banken, Nikki, NVVK, Obvion, Rabobank, Staedion, Syncasso, Unive, Vattenfall, Verbond van verzekeraars, VGZ, Volksbank.

Feedback