Nieuws

Lees mee met de verhalen van ons team

22 oktober 2024

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Tsjeardke Poelsma, intern auditor in het team Kwaliteit, Compliance en Legal (KCL).

De afdeling Kwaliteit, Compliance & Legal bij Syncasso speelt een sleutelrol in het waarborgen van de hoge standaarden van Syncasso op het gebied van kwaliteit, naleving van wet- en regelgeving, juridische ondersteuning en risicobeheer. Door interne controles, het beheren van risico’s en het naleven van diverse keurmerk en kwaliteitsnormen, ondersteunt deze afdeling de continuïteit, betrouwbaarheid en professionele integriteit van onze incasso- en gerechtsdeurwaardersdiensten. Een van de leden van dit team is Tsjeardke.

‘Ik ben Tsjeardke, ik ben 46 jaar oud en werk ruim 13 jaar bij Syncasso. Ik ben moeder van vier kinderen, twee stiefkinderen en twee biologische kinderen. Ik ben zelfs oma, van de twee kinderen van mijn oudste stiefzoon! In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met mijn gezin. Verder ben ik dol op muziek en ga ik graag naar festivals en musicals.

Kun je wat vertellen over je werkachtergrond?

Via via kwam ik bij een deurwaarderskantoor terecht. Ik wilde al snel meer. Om verder te groeien, kon ik óf leidinggevende worden, óf deurwaarder. De opleiding tot deurwaarder kon ik bij dat kantoor niet volgen, maar wel bij  een van de voorlopers van Syncasso in Amsterdam. Dus solliciteerde ik daar als incassomedewerker, werd aangenomen en ben de deurwaardersopleiding gestart. Enige tijd later werd ik vestigingsmanager. Ik ben toen met mijn hele gezin naar Leeuwarden verhuisd. Na verschillende rollen te hebben vervuld, kwam er op een gegeven moment een vacature vrij bij KCL (Kwaliteit, Compliance, Legal) waarop ik heb gesolliciteerd. Ik werk nu met veel plezier als intern auditor.

Wat vind je zo prettig aan werken bij Syncasso?

Het mooie aan werken bij Syncasso is dat je echt alle kansen krijgt om door te groeien. Ze houden rekening met jou als persoon, wat heel waardevol is. Ze willen dat je plezier in je werk hebt én houdt. Als je tegen persoonlijke uitdagingen aanloopt, helpen ze je daar doorheen. Er is ruimte voor persoonlijke groei, je mag dingen uitproberen en als het niet lukt, is dat ook oké, zolang je het maar probeert.

Hoe ziet een typische werkdag voor jou eruit?

In mijn huidige rol als intern auditor houd ik me bezig met diverse taken. Er zijn administratieve werkzaamheden die dagelijks terugkomen, zoals het nalopen van datalekken en klachten, en het bijhouden van de KCL-mailbox waar vragen van collega’s binnenkomen. Dat kan over van alles gaan, van vragen over security, privacy en de AVG tot juridische vraagstukken.

Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de planning van interne audits en zorg ik ervoor dat collega’s ruim van tevoren geïnformeerd worden. Naast interne audits voer ik ook kwaliteitsaudits uit. Hierbij kijk ik onafhankelijk of we gedaan hebben wat we hebben afgesproken, en wat er goed of minder goed gaat. Bij externe audits ben ik vooral betrokken bij de begeleiding. Ook ben ik onderdeel van het security team. We houden ons bezig met alles wat met beveiliging te maken heeft, zowel op ICT-gebied als onze fysieke beveiliging.

Wat maakt het werken bij Syncasso bijzonder voor jou?

Wat ik heel waardevol vind, is de leuke dynamiek binnen de organisatie. We hebben een geweldige sfeer, en vanuit KCL werk ik samen met heel veel verschillende disciplines. Het contact met collega’s en de veelzijdigheid van mijn werk maken het echt leuk.’

Tsjeardke bedankt voor dit interview. Enthousiast geworden over werken bij Syncasso? Kijk op onze website voor meer informatie en vacatures.

Feedback