Nieuws

Najaarscampagne Geldfit

09 oktober 2024

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) voert ook dit najaar van 9 oktober tot 3 november een campagne om particulieren én ondernemers te wijzen op hulpmogelijkheden rondom schulden en achterstanden. De campagne met als boodschap: Geldstress? App met Geldfit, richt zich op jongeren.

Steeds meer jongeren hebben te maken met schulden. Naar schatting rond de 25%. De NSR wil in samenwerking met het Ministerie van SZW jongeren stimuleren om al in een eerder stadium aan de bel trekken. Nog vóór er problematische schulden ontstaan. Jongeren weten vaak niet waar ze met vragen naartoe moeten en vinden het ook moeilijk om hulp te vragen, omdat ze zich schamen. Daarom start de NSR de campagne ‘Geldstress’. Deze richt zich op jongeren (18 -27) met beginnende geldproblemen om hen te bewegen hulp te zoeken via Geldfit.

Wij werken, als partner van NSR, graag mee aan de campagne om bij te dragen aan de financiële gezondheid van jongeren. Het Ministerie van SZW stelt vast dat 40% van de jongeren weleens moeite heeft om hun rekeningen te betalen. Dat zien wij ook in onze organisatie. Daarom zijn we kortgeleden in samenwerking met Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Universiteit van Amsterdam (UvA) een onderzoek gestart om meer inzicht te krijgen en effectieve interventies te ontwikkelen.

Geldfit brengen we, niet alleen tijdens de campagneperiode maar continu onder de aandacht bij debiteurklanten. Dat doen we via onze website, in onze incasso-communicatie, aan de telefoon, de gesprekken aan de deur en via onze debiteurennieuwsbrief.

Feedback